اشاره

هر جا که حُسن جلوه کند عشق سَر زند*** چون هست حسن لَم یزلی، عشق لایزال

اشاره

هر جا که حُسن جلوه کند عشق سَر زند*** چون هست حسن لَم یزلی، عشق لایزال

طبقه بندی موضوعی

دیشب پس از مشاهده گفتگوی ویژه خبری و صحبت های آقای دکتر جلیلی، در گفتگو با دوستان به شوخی گفتم آقای احمدی نژاد اسطوره ای تکرار ناشدنی در هدایت افکار توسط ابزارهای رسانه ایست،  جمله ی اول مناظره ی انتخاباتی اش در سال 88 را یاد کردم که ایشان با گفتن اینکه من فکر می کنم رو به روی شما قرار نگرفته ام بلکه رو به روی سه نفر قرار دارم(نقل به مضمون) با جهت دهی به کل مناظره، بهترین استفاده را از رسانه ی عمومی کرد. البته این توانایی به تنهایی نه ارزشمند است و نه ضد ارزش.

اما امشب با شنیدن سخنان آقای دکتر ولایتی(+)، دیدم ایشان به حق توانایی هایی مشابه البته با ادبیات فاخرتر و علمی تر نسبت به آقای احمدی نژاد در تعامل با رسانه برای ایجاد شور و شعور در افکار عمومی را دارا می باشند.

تقربیا از دو ماه پیش، در بررسی های انتخاباتی نظرم بیشتر با دکتر ولایتی بود، برای این نظر دلایلی داشتم که (در ادامه قسمتی از آنها را بیان می کنم) حتی به یاد دارم در حاشیه همایش یک روزه ی سبک زندگی(عالمی دیگر، آدمی دیگر) که به همت جبهه ی فکری انقلاب اسلامی شاخه ی شهر قهجاورستان و با همکاری چند نهاد دیگر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، با استاد اصغر طاهرزاده پس از صحبت هایی1 دلایلم را برای حمایت از آقای ولایتی در میان گذاشتم و ایشان پاسخ داد، من فکر می کنم، شماها هم فکر کنید تا به نتیجه برسید، و بعد گفتند البته ممکن است برخی به این نظر  شما نسبت محافظه کاری یا چنین نسبت هایی بدهند، اما شما نگران نباشید و حرف خود را اگر به نتیجه رسیدید بیان کنید. 

با توجه به اینکه در سخنان امشب دکتر ولایتی چندین بار بازسازی روابط خارجی با کشورهای جهان مطرح شد و از آنجایی که برخی دوستان تنگ نظر و افراطی، ید طولایی در مصادره به مطلوب کردن نظرات رهبری به نفع گروه چند تکه!(+) خود دارند(مثلا در زمینه ی انتقاد از تکنوکراتها در مشهد مقدس که چه طور آنرا کنایه ی سنگین آقا به تکنوکرات ها تعبیر کردند. برای اطلاعات بیشتر به توضیحات دکتر پرویز امینی مراجعه کنید) هیچ بعید نمی دانم که رهبرشناسی شان گل کند و آقای ولایتی را ضدولایتی که کنند که کذا و کذا(+).

در اینکه دولت آقای احمدی نژاد برخلاف رویه ی سازشی دولت قبل از خود، که نتیجه اش چیدن میوه جنگ عراق در سعدآباد و محور شرارت خوانده شده ایران شد، اقدامات مثبت فراوان و گام های ارزشمندی برداشت و تاییدات رهبری را برای چنین رویکردی گرفتند(+و+) شکی نیست. دستشان درد نکند و ان شاالله خدا ایشان را به پاس خدماتشان به آغوش ملت بازگزداند! اما  ذکر دو نکته در رابطه با سخنان آقای ولایتی را لازم می دانم:

اول اینکه در زمینه سیاسیت خارجی ثبات مدیریتی عاملی اساسی جهت اثرگزاری می باشد، اگر به بهانه های مختلف برای هر منطقه مسئولی بی تجربه در عرصه ی بین الملی انتخاب شود تا در موازات مسئولین وزارت امور خارجه به فعالیت بپردازد، اولا کشورهای هدف سردرگم می شوند که کدام فرد مسئول اصلی است و حرف کدام معتبر تر است؛ و ثانیا اختلاف داخلی در کابینه به وجود می آید که نتیجه اش می شود برکناری وزیر امورخارجه در حین جلسه و تحقیر بالاترین مسئول کشور در زمینه ی امورخارجه، که در حین صحبت دیپلماتیک به او خبر! می دهند تو دیگر وزیر نیستی و  او را با تاکسی به محل اقامت برمی گردانند(البته این به معنای نقد ناپذیر بودن عملکرد وزیر وقت نیست، صحبت از آبروی نظام است).

 در این زمینه مقام معظم رهبری در تذکری  به دولت بیان می کنند«یک مسئله‌ى دیگر هم در مدیریتهاى دولتى، کار موازى است. در دولت نباید کارهاى موازى انجام بگیرد. کار موازى چند عیب دارد: اولاً هزینه‌ى انسانى زیادى بیجا مصرف میشود، ثانیاً هزینه‌ى مالى زیادى مصرف میشود، ثالثاً تناقض در تصمیم‌گیرى‌ها به وجود مى‌آید - وقتى دو دستگاه مسئول یک کارى هستند، این یک تصمیم میگیرد، آن هم یک تصمیم دیگر میگیرد - و رابعاً از همه بالاتر، مسئولیت لوث میشود. فرض کنید توى فلان مسئله‌ى اقتصادى یا مسئله‌ى فرهنگى یا مسئله‌ى سیاست خارجى یا هرچه، اگر چنانچه یک مشکلى پیش بیاید، مسئولیت لوث میشود. وقتى کار موازى انجام گرفت، مسئولیت لوث میشود. بین دولت - یعنى قوه‌ى مجریه - و بعضى از دستگاه‌هاى بیرون از قوه‌ى مجریه، یک جاهائى بعضى موازى‌کارى‌ها هست. همه‌ى تلاشمان این است که بلکه این موازى‌کارى‌ها را یک جورى حل کنیم، اصلاح کنیم، علاج کنیم. در داخل دولت، دیگر نبایستى از این موازى‌کارى‌ها به وجود بیاید. حالا یک موارد خاصى هست؛ اما کلى‌اش این است که موازى‌کارى خوب نیست».

دوم اینکه در اتفاقات سریع و بسیار مهم منطقه، نه تنها حرکت اثرگذاری توسط دولت صورت نگرفت بلکه رئیس جمهور برخلاف سیاست رسمی حکومت، بر نظر اختلاف برانگیز خود در بیداری انسانی خواندن تحولات  منطقه، اصرار بی مورد نمود که غیر از  سود نداشتن برای تحولات حساس شمال افریقا و غرب آسیا، موجب تشنجات داخلی و ایجاد حاشیه های مضر در کشور شد(برای مثال هشداری که آقای قرائتی به رئیس جمهور می دهد که اگر می خواهی از اصطلاح بیداری انسانی استفاده کنی، نمی توانی برای سخنرانی به همایش سالانه نماز بیایی و آقای احمدی نژاد هم در آن همایش شرکت نمی کند).  لذا بازسازی روابط خارجی امری در تضاد با اقدامات مثبت دولت نیست، بلکه رفع نواقص آن است.

در بیان دلایلم برای حمایت از آقای ولایتی، گرچه خود مطلبی مجزا و مفصل نیاز دارد، در بیانی بسیار موجز نظرم این است که طیف وسیع تری از اصولگرایان می بایست در اداره ی کشور حضور داشته باشند؛ و مهم تر اینکه تعاملی جدی و مثبت و بدون لج و لج بازی میان قوا، نیازی اساسی است. کشور به قدرت اجرایی قالیباف ها، دید انقلابی جلیلی ها، دیدفرهنگی زاکانی ها و لنکرانی ها و همراهی-یا حداقل سنگ اندازی نکردن- هاشمی ها و اصلاحاتی های معتدل نیاز دارد. اگر قالیباف یا جلیلی در راس کار قرار گیرند توان سایرین معطل می ماند، اما انتخاب ولایتی، انتخاب هم زمان قالیباف،جلیلی، زاکانی و حداد است. این ادعایی است که من باید برای آن دلیل کافی اقامه کنم، که ان شاالله در مطالب بعدی به آن خواهم پرداخت، اما برای ضرورت سازش و تعامل قوا باهم، شنیدن بخشی از سخنان رهبر با هیئت دولت در سال 85 خالی از لطف نیست(+).

_____________________

1- توسط برخی شاگردان آقای طاهرزاده، در دانشگاه و مخصوصا خوابگاه دانشگاه اصفهان، حمایت هایی از آقای مشایی جهت ریاست جمهوری صورت گرفت، که در صحبت با آقای طاهرزاده ایشان اعلام کردند نظر من این چنین نیست و بروید در خوابگاه اعلام کنید که من موافق آقای مشایی برای ریاست جمهوری نیستم. البته ایشان بعدتر در سایت شان در جواب سوالی رسما اعلام کردند آمدن مشایی از بین بردن تمام نکات مثبت هشت سال ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد است.(چرایی عدم حمایت از کاندیداتوری آقای مشائی 4490 و خطر زاویه‌ پیداکردن ما نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی  4673 ) 

نظرات  (۶)

سلام، بعد از مدتها یه متن از دوست قدیمی خوندن خوشحالم کرد. اما در مورد مقالت هم از اینکه سعی میکنی منصفانه قضاوت کنی و تندروی هم نداشته باشی باز هم خوشحالم. من که بین دکتر جلیلی و دکتر ولایتی مرددم شاید در آینده تردیدم هم بیشتر شه اما از لحاظ شخصیتی بدون توجه به اطرافیاشون از دکتر جلیلی بیشتر خوشم میاد ولی در مورد هواداران جبهه پایداری تا حدودی با شما موافقم..... یا حق
پاسخ:
سلام آقا مجتبی
البته من هم هنوز به تصمیم نرسیدم، ان شاالله در آینده اتفاقاتی بیافته که تردیدها کمتر بشه نه بیشتر.
ما هم خوشحال شدیم که زحمت کشیدی و وقت گذاشتی نوشته های نه چندان خواندنی ما را خوندی.
درود بر شما و نیت خالص شما
دوست من! من فکر می کنم از روی صحبت های تلوزیون و توانایی سخنرانی و فن بیان نمیشه یه رئیس جمهور اصلح رسید و بلکه نمیشه با تکیه به تبلیغات تلوزیونی برای این انتخاب مهم تصمیم گرفت. برای مثال همین جناب آقای ولایتی که بنده بسیار هم به ایشون ارادت دارم تا کنون نتونسته عملا ثابت کنه که  در خط سازش دولت اصلاحات در زمینه اصلاح روابط خارجی نیست و اینکه نسبت به زاویه گرفتن هاشمی رفسنجانی از اصول انقلاب موضع محکمی گرفته باشه. همچنین ایشون توی اعطاء مدیریت ها به نیروهای با تجربه و تجربه گرایی تکیه زیادی کرده و این بیم رو به وجود اورده که شیوه درست آقای احمدی نژاد در رابطه با اعطای مسئولیت های مهم به رویش های توانای سی ساله و سی و پنج ساله انقلاب اسلامی و خارج کردن قدرت از سیکل بسته اون رو پیگیری نکنه و با تکیه مطلق به تجربه مندان یک دولت محافظه کار تشکیل بده نه یک دولت با نشاط، مقاوم و رو به جلو. 
چیزی که باعث پیشرفت ما در این مرحله است به نظر من استفاده از نیروهاییه که نسبت به اصول انقلاب اسلامی در شرایط سخت و تاکید می کنم که در شرایط سخت تکیه کرده باشند و دغدغه شون حفظ انقلاب اسلامی در مسیر اصلی و اصولی اون باشه. کسی که موضعش این باشه و فرد باتقوایی هم باشه طبعا و قهرا، امور اجرایی و توجه به معیشت مردم و وضعیت اقتصادی از اولویت های خودش هست.

پاسخ:
و درود خدا برشما و  اهداف پاکتان
و ای دوست من! من کجا گفتم از روی گفتگوهای تلویزیونی به نتیجه رسیدم؟ من که سابقه ای نزدیک و حتی بیشتر از دو ماه برای بررسی ذکر کردم.
در رابطه با اعطای مدیریت ها، اتفاقا من رویکرد ثانویه احمدی نژاد را نمی پسندم، چرخش نخبگان امری نیکو است اما باید ببینیم رویش کیست؟ جمشید پژوهان یا رحیمی معاون اول که زاویه اش با هاشمی قائمه است!، بگذار از فرمانداران و بخشداران صحبتی نکنیم که نه هرجوانی رویش است و هرکه به مشاورین جوان رفت بانشاط و مقاوم، سراغی هم از معاونین وقت وزیر راه نگیریم که در اختلاس 3هزار میلیاردی... راستی حتما میدانی معاون نزدیک ترین فرد به وزیر است، از آقای خورشیدی داماد جوان رئیس جمهور که رئیس استاندارد شد چه خبر؟ اگر از آقای میم یادی نکنم ممکن است از طرفدارانش شمرده شوم! بدتر از این  برخی کسانی اند که دور و بر آقای جلیلی عزیز می بینم.
دکتر جلیلی برای من مثل سه نفر دیگر عزیر و محترم است و هر چهار نفر را انسان هایی محترم که اهل سازش نیستند می دانم.
آقا این رو هم بگم که خیلی ها فکر می کنند شورای امنیت ملی تنها در رابطه با مسائل خارجی مسئولیت داره و مهم ترین پروژه اش در سال های اخیر پرونده هسته ای بوده در حالیکه طبق اطلاعات موثق این شورا در سال های اخیر پرداختن به مسائل اقتصادی رو با توجه به تاثیر غیر قابل انکارش بر امنیت ملی کشور در اولویت های خودش قرار داده و جلساتی که با مسئولین اقتصادی دولت در این شورا تشکیل شده نشون داده که اعضای بلندپایه شورای امنیت ملی نسبت به مسائل اقتصادی اشراف و اطلاع دارند و در این زمینه برنامه های مشخصی رو هم در طراحی کرده اند.
خوشحال شدم از آشنایی با شما/
پاسخ:
طبعا این اولویت و جلسه ها و شورا ها باید برای همین الآن گرفته شده باشد نه بعد ریاست جمهوری؟ و با این اطلاعات موثق شما می توان نتیجه گرفت این آشفتگی و بی برنامه بودن اقتصاد ازنتایج همان سحر است!
عزیز ما!
شما می دونی تاریخ این جلسات مربوط به چه زمانیه؟ این جلسات وقتی برگزار می شد که بحث اصلی روزنامه ها و سایت ها استیضاح وزیر کار و یا بازدید رئیس جمهور از زندان اوین بود. کسی که این جلسات رو اداره می کرد برای چیزی که برنامه نداشت رئیس جمهور شدن بود. 
ضمنا مسئولیت اجرایی به عهده رئیس جمهوره نمیشه انتظار داشت با چندتا جلسه مشورتی و سعی در اصلاح امور کارها روی منوال خودش قرار بگیره صحبت اینه که نسبت به مسائل اقتصادی و امور اجرایی اشراف هست/
پاسخ:
این آقای محرابیان همونیه که تو دادگاه معلوم شد کتابش سرقت علمی بود؟
عزیز، عزیزی؛ به خدا من هم به پاکی و درست کاری آقای جلیلی ایمان دارم. اما تو فکرم کی بهتره قوه ی مجریه!! بشه، نه رهبر یه جنبش چریکی. در مورد آقای دکتر احمدی نژاد هم خیلی کوچکتر از اونم که بتونم اقدامات فراوان و انقلابی شون را زیر سوال ببرم، این اشکال ما بود که اون اول فکر کردیم باید مقدس و غیرقابل نقدشون کنیم.
و اما
چرا از دکتر لنکرانی یادی نمی کنی و نیز جناب آقای محرابیان آن وزیری که رهبر انقلاب در حمایت از او جوان و با نشاط خواندش و یا همان وزیر اطلاعات جناب آقای مصلحی که پیش از وزارت هیچکس نمی شناختش و خارج از سیکل قدرت به شمار می رفت و از این قبیل رویش ها بیشتر از محدود ریزش ها است.  آقا من در جایگاه حمایت از عملکرد احمدی نژاد خود را قرار ندادم بلکه بر یکی از رفتارهای اجرایی درستش تاکید کردم. احمدی نژاد کم دل ما را خون نکرد این اواخر هر چند که احیاگر ارزش هایی در دولت نیز بود اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم.
حالا در مورد جناب آقای جلیلی هم همینطور افراد کارنابلد را که می گویی حتما از حلقه مدیران انقلابی و کاردان اطراف او نیز یاد کن. تازه این در شرایطی است که جناب آقای دکتر جلیلی گفته است من رویش هایی را می شناسم که با اینکه ارتباطی با آن ها ندارم بسیار کارآمد و در خط گفتمان مقاومت برای پیشرفتند و این امیدوارکننده است و نیز گفته است که به تیم نباید به عنوان باند نگاه شود/
ضمنا مسئله اصلی در رابطه با آقای ولایتی بلکه یکی از مسائل اصلی تاکید بر تنش زدایی به جای مقاومت که گفتمان رهبر عزیزمان هست می باشد. اینجاست که تقاضامندیم جناب آقای ولایتی ثابت کند که در خط سازش نیست/
ما مخلصیم
پاسخ:
عزیز مایی به خدا
بله قطعا آقای ولایتی هم اشکالاتی دارد، اما سازش کار بودن به اون معنایی که پایداری صفت ها خودشون را ضد اون می دانند در مورد ولایتی را نمی دانم!
من هم که گفتم فعلا تصمیم نگرفتم اما هر چهارنفر را دارای نقاط ضعف و قوت مختلف می دانم نه اینکه یکی را ناجی انقلاب بخوانم و سایرین را زایل کننده ی همه ی ارزش ها.

سلام حاجی...

ایشالا که امشب یه ذره نظرت راجع به آقای ولایتی عوض شده باشه...

1.اگه یادت باشه آقا مصباح حدود چند ماه پیش عاقبت این ائتلاف رو پیش بینی کرده بود...الحمدلله که نماد حقیقی بصیرت باز هم درست دید همه چیز رو...

2.چیزی که بنده تو این دو مناظره اخیر دیدم،دفاع تمام قد آقایان حداد و جلیلی از  ارزشها بود...مثال می زنم...

جایی که دوستان اصلاحاتی بارها نام شجریان رو روی زبون میارن(همون که شما به خاطرش یه ویژه نامه چاپ کردی)،تنها کسی که از ظرفیت حاج محمود صحبت کرد،سعید جلیلی بود...

آقای حداد هم بارها جلوی انتقادات بیجای آقایان عارف و روحانی قد علم کرد...

ولی میشه تو این سه مناظره یک مثال برای بنده بزنی از جایی که آقایان ولایتی و قالیباف اینگونه سینه شون رو سپر انتقادات بکنن؟

3.آقای ولایتی هیچ توضیحی در مورد گزارشی که آقا هم گفتن :خلاف واقع است. نداد و بازهم سعی کرد که کل عملکرد آقای جلیلی رو زیر سوال ببره...عملکردی که آقا بارها بهش افتخار کردن...ایشون این عملکرد درخشان رو در سطح بیانیه خوندن و ... تقلیل داد...

4.امشب خیلی خوشحالم...خوشحالم که بالاخره فرق بین اصولگرایی و شبه اصولگرایی مشخص شد...فرق بین انقلابی بودن و شبه انقلابی بودن هم همینطور...

امید خیلی کمی دارم به این که آقاسعید رئیس جمهور بشه...ولی دوسش دارم...دوسش دارم چون اعتقاداتش رو فدای رای جمع کردن نکرد...

یا علی 

پاسخ:
سلام داداش
بعله... دو ذره ذره تغییر کرده!!!
حالا اون بچه که جلوی پسرک نوشتی ممنظورت کیه، خودت یا من!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی